top of page

Hvordan får jeg et godt immunforsvar?

En forkjølelse, influensa, tretthet eller plager i sener og ledd, er noe alle sliter med i ny og ne. Øker frekvensen på disse, kan det være symptom på nedsatt immunforsvar. Når immunforsvaret er nede for telling, er det på tide å gjøre noe med det – og det er mulig. Med små endringer kan du få et godt immunforsvar.

3D K2 eske (1) 18.04_edited.png

Få 50% på første pakke! Betal kun 246,-*

*Gjelder i en begrenset tilbudsperiode. Prisen gjelder kun første pakke, deretter følger vanlige abonnementssatser. Les våre medlemsbetingelser.

1. Variert og balansert kosthold

Ikke bare er frukt og grønt godt, men det kan påvirke helsen din i positiv retning. Det er ikke uten grunn at Helsedirektoratet anbefaler fem om dagen. Ved å tilføre disse vitaminbombene og antioksidantene til kostholdet, vil du få igjen for det.

Antioksidanter bekjemper frie radikaler som dannes i kroppen gjennom forurensing, stress og andre påkjenninger, og hjelper kroppen med å holde seg frisk. Ved å spise frukt finner vi mange vitaminer og antioksidanter i sin naturlige form – noe mange mener er lettere for kroppen å ta opp. Er du ikke så glad i frukt, bær og grønnsaker, kan du lage juice eller smoothie av 100 prosent naturlige ingredienser og få i deg de gode mikrostoffene i et glass.

I motsetning til Vesten, har Østen brukt grønn te som supplement i flere tusen år. Og når kulda kommer krypende, vil ikke grønn te bare kunne varme, men også være en kilde til et litt sunnere liv. Grønn te inneholder nemlig antioksidanter kalt polyphenoler og flavonoider som angriper frie radikaler i kroppen og styrker immunforsvaret.

2. Omega 3 og vitamin D

Vi kan ramse opp mange positive effekter av å innta Omega 3, men det antas å ha anti-inflammatoriske egenskaper. Selv om ulike studier ikke er enige om at Omega 3 faktisk styrker immunforsvaret, vil alle effektene kunne bidra til generell helse som gjør at kroppen er bedre rustet til daglige påkjenninger.

Det finnes mange gode kilder til Omega 3, blant annet laks, krill, torsk, makrell og tran. Fisk er også en god kilde til vitamin D3, som støtter immunsystemets normale funksjon.

3. Nok søvn

I en hektisk hverdag med jobb, barn, trening og andre gjøremål, kan det være vanskelig å få nok søvn. Vi har alle opplevd det fra tid til annen, og det kan være stressende. Dersom dette pågår over tid vil utskillelsen av stresshormonet kortisol øke, og det kan hemme immunsystemet.

I løpet av natten slår de fleste funksjonene i kroppen seg til et minimalt hvilenivå, og kroppen slapper av og bruker energien kun på livsviktige funksjoner. Oppbyggende, også kjent som anabole, hormoner blir sluppet ut og kroppen kan reparere seg selv. Du vet selv hvor sliten du blir om du ikke sover en natt, og tenk hva som skjer over lengre perioder uten søvn. Kroppens evne til å motstå sykdom synker betraktelig.

4. Mosjon

Fysisk aktivitet er ikke til å komme utenom. Det har lenge vært kjent at mosjon og aktivitet styrker immunforsvaret, så lenge du ikke overdriver treningen. Når du forbrenner fett og kvitter deg med slaggstoffer, vil sirkulasjonen styrkes og kroppen få bedre tilførsel av næringsstoffer og oksygen.

En kombinasjon av alle disse vil ha stor innflytelse på et godt immunforsvar. Dersom du har et variert og balansert kosthold der du får i deg alle de viktige vitaminene og mineralene, og holder på med fysisk aktivitet vil du merke at søvnen, fordøyelsen og psyken blir bedre. Dermed blir du også mindre påvirket av stress.

bottom of page